Kontrola pravopisu

Kontrolu pravopisu u zapisovaného textu zapnete v menu Soubor / Správa databáze / Nastavení programu  „Zapnout kontrolu“. Pro kontrolu pravopisu jsou použity dva slovníky – Český slovník a Anglický slovník.

Kontrola pravopisu probíhá ve všech textech . Při překlepu ve slově je text podtržen červenou vlnovkou – na slovo stačí kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat správný tvar slova.

I přesto se může stát, že slovníky neobsahují všechna používaná slova (např. jména skladatelů, autorů knih atd.) – v takovém to případě si tato slova snadno přidáte do Centrálního slovníku školy. Klikněte pravým tlačítkem myši na podtržené slovo a zvolte „Přidat slovo do slovníku„. Slovo se přidá do slovníku ve variantě s velkým i malým počátečním písmenem a už nebude podtrháváno červeně.

Slova přidaná do centrálního slovníku jsou společná pro všechny uživatele.

U každého přidaného slova je zapsáno, který uživatel slovo přidal. Centrální slovník si zobrazíte v menu Soubor / Správa databáze / Nastavení programu  „Úprava slovníku“ – zde můžete smazat slova, která byla např. chybně zadaná.

Mazat slova z centrálního slovníku mohou všichni uživatelé programu.